Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-06@08:11:39 GMT

نقدی بر سبک زندگی سلامت ایرانیان

تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۵۳۱۷۷

به گزارش ایکنا، جهان اقتصاد نوشت: این وضعیت و این نوع سبک مصرف بی رویه ی داروهای شیمیایی علی رغم این که به سود شرکت های دارویی است اما سلامت جامعه را در حال و آینده تهدید می کند. چرا که بروز سرطان های مزمن و مرگ و میر ناشی از حساسیت دارویی و تداخل دارویی و عدم توجه کافی مصرف کنندگان به عوارض داروهای شیمیایی و مسابقه ی مردم در جهت مصرف بی رویه ی آن ناشی از عدم آگاهی مردم در این حوزه می باشد و جای تعجب است که تاکنون دیده نشده است که هیچ سازمان و ارگانی در حوزه ی بهداشت و سلامت نسبت به حریص بودن مردم به مصرف داروهای شیمیایی واکنش نشان دهد که چرا این همه داروها را وارد شکم مردم بیچاره می کنید که چندین نوع عوارض دارد؟! از یک جوانی که به خاطر مصرف بی رویه ی دارویی در گوشه ای سکته ی قلبی می کند و هیچکس نمی داند به چه دلیل ایست قلبی کرده است بعدها مشخص می شود که او به مصرف دارویی خاص عادت کرده بود!

متأسفانه ماهیت بیمه ی سلامت در ایران سلامت محور نیست بلکه بیشتر دارو محور است و بر مصرف دارو تاکید دارد و در این حوزه به یک تحول جدی در نگرش و فرهنگ در حوزه ی سلامت در ایران نیاز داریم و مردم بیمه می شوند تا دارو را به نرخ بیمه ی سلامت تهیه کرده و مصرف کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سوالی که در این جا مطرح می شود این است که محدود بودن بیمه در بعد هزینه های درمانی آیا تأمین رفاه و امنیت مردم و بیماران را در نظر دارد یا منافع تولید کنندگان این نوع داروها را؟ و آیا نظارتی نیز بر متولیان حوزه سلامت وجود ندارد که آیا حقوق مردم بیشتر مراعات می شود یا حقوق تولید کنندگان این نوع داروها؟

با عرض تأسف می توان گفت که همه ی ما به نوعی در ظاهر می بینیم که اقلام دارویی برای حمایت از بیماران به نرخ بیمه و ارزان تر از قیمت تمام شده به دست مصرف کنندگان می رسد اما کارکرد واقعی این مسئله در ماهیت پنهان و به قول رابرت کینگ مرتون در کارکرد پنهان این نوع بیمه های تک بعدی خلاصه شده است و آن یارانه ای که دولت برای این اقلام دارویی هزینه می کند تا شرکت های دارویی خودش را سر پا نگه دارد به عبارت دیگر این نوع بیمه ها پورسانتی است که دولت برای شرکت های دارویی می ریزد تا داروهای خود را به سهولت به فروش برسانند و به طور کلی در این وضعیت باید گفت که این نوع ساختار به نفع شرکت های دارویی تمام می شود.

اما نظام سلامت در جامعه ی ما در حوزه ی پیشگیری چه کار کرده است؟ آیا این نوع بیمه ها در حوزه ی پیشگیری کارکردی دارند؟ در زمینه ی نگرش به حوزه ی سلامت در ایران متأسفانه باید اذعان نمود که نگرش فعلی بسیار غلط است و بیشتر در بعد درمان بیماری ها خلاصه شده است و نه در پیشگیری از بیماری ها. به عبارت دیگر ما هزینه می کنیم برای درمان بیمار ی ها نه برای سلامتی. به گونه ای که در یک نوع نگرش معقول در نظام سلامت هزینه و رویکرد اصلی در حوزه ی پیشگیری از بیماری ها ست و نه درمان و به عبارت دیگر ما هزینه می کنیم که سالم بمانیم نه این که فقط هزینه کنیم برای درمان بیماری ها در این شرایط است که اقتصاد در حوزه ی نظام سلامت می تواند عملکرد بهتری داشته باشد و کیفیت زندگی مردم از نظر سلامتی نیز بهبود می یابد. در حالی که در نگرش کنونی که درمان محور است برای درمان بیماری ها هر چقدر هم هزینه بشود باز هم کم خواهیم آورد و به لحاظ اقتصادی نیز مقرون به صرفه نخواهد بود.

بنابراین نهادهای مرتبط با حوزه ی سلامت و آموزش و پرورش در حیطه ی آموزش برای پیشگیری و در اصلاح نگرش کنونی که در اصطلاح گونه ای از حالت بت انگاری داروها در بین مردم است، وظیفه ی خطیری را دارا می باشند و به عبارت دیگر ضروری است که این سبک زندگی سلامت ایرانیان که بیشتر دارو محور بوده از طریق نهادهای فرهنگ ساز هرچه سریعتر تعدیل گردد.

میرمصطفی سیدرنجبرسقزچی کارشناس ارشد جامعه شناسی

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۵۳۱۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باغات منطقه۶ شهر قم بهسازی می‌شود

مدیر منطقه ۶ شهرداری قم گفت: پروژه مترو قم، پروژه بازآفرینی شهری و همچنین بهسازی باغات و فضای سبز از جمله طرح‌های فعال در منطقه شش است.

احمد ترکمن در گفت و گو با خبرنگار ایمنا در قم با اشاره به اینکه درآمدهای نقدی منطقه شش شهرداری قم ۷۱ در سال گذشته میلیارد تومان بوده است، اظهار کرد: در سال گذشته در آمدهای غیر نقدی منطقه ۲۸۵ میلیارد تومان بود که بیش از ۳۵ درصد از درآمدهای غیر نقدی محقق شده است.

وی از انعقاد ۵۰ پیمان در حوزه فنی و عمرانی شهرداری قم خبر داد و افزود: در سال گذشته بیش از ۸۰ پیمان در منطقه شش شهرداری قم به ارزش اعتباری ۵۱ میلیارد تومان منعقد شده است.

مدیر منطقه شش شهرداری قم در خصوص حوزه شهرسازی تصریح کرد: در سال گذشته ۲۸۵ پروانه ساختمانی در منطقه شش صادر شده است.

وی با اشاره به تلاش برای تسهیل امور مراجعان به شهرداری خاطرنشان کرد: همچنین ۴۵۵ گواهی عدم خلاف در سال ۱۴۰۲ صادر شده است.

ترکمن پروژه‌های فعال منطقه شش را مورد توجه قرار داد و یادآور شد: پروژه مترو قم، پروژه بازآفرینی شهری و همچنین بهسازی باغات و فضای سبز از جمله طرح‌های فعال در منطقه شش است.

کد خبر 750883

دیگر خبرها

  • نور آفتاب و انجماد، بطری های یکبار مصرف را تخریب نمی‌کند
  • تداوم بیمه رایگان دهک‌های یک تا ۵
  • باغات منطقه۶ شهر قم بهسازی می‌شود
  • تخفیف بیمه سلامت برای دهک‌‌های ۶ تا ۹ درآمدی
  • بیمه رایگان دهک‌های یک تا پنج ادامه دارد
  • بیمه رایگان دهک‌های یک تا پنج جامعه ادامه دارد
  • فال حافظ امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ با معنی و تفسیر
  • دو مشکل آزمایشگاه‌های پزشکی با بیمه و تعرفه
  • دو مشکل آزمایشگاه های پزشکی با بیمه و تعرفه
  • کانون هموفیلی ایران: دارو‌های جدید هموفیلی، تحت پوشش بیمه نیست